Belgravia

Titel: Belgravia

Forfatter: Julian Fellows

Sider: 434

Udgivelsesår: 2017

Sprog: Dansk

Originalsprog: Engelsk

Forlag: Politikens forlag

Antal fjer: 4 fjer

Downton Abbey på skrift! Bedre kan jeg ikke forklare Belgravia af Julian Fellows. Og det er jo nok heller ikke så underligt, når forfatteren Julian Fellows også er manden bag den prisvindende serie Downton Abbey.

Bogen starter in medias res ved det engelske bal lige før den store og afgørende kamp mod Napoleon. Allerede her bliver konflikten præsenteret. Konflikten om arv, snobberi, og engelsk 1800-tals aristokrati. Hurtigt bliver vi kastet 25 år længere hen i historien, hvor en stor hemmelighed truer med at blive afsløret. Det hele er spændende, virkelighedstro og meget i stil med Julian Fellows ånd. Det er derfor ikke så underligt, at bogen fanger en fra første side.

Personerne er tiltrækkende i deres ufuldkommenhed, og det er nemt for læseren at sætte sig i deres sted. Det er således nervepirrende ligegyldigt, hvilken person man følger! Julian Fellows jonglering imellem hovedkaraktererne fungerer sublimt!

Sproget er godt og flydende og står på intet tidspunkt i vejen for fortællingen.

Alt fungerer og spændingen er i top. Jeg var fanget fra første side. Men slutningen er alt for ”happy ending” og forudsigelig, og derfor får den fire flotte fjer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *