De syv synder

Titel: De syv synder

Forfatter: Katja Berger

Sider: 311

Udgivelsesår: 2016

Sprog: Dansk

Forlag: Dreamlitt

Antal fjer: 4 fjer

I De syv synder af Katja Berger præsenteres vi for den nørdede gymnasieelev Kane, der en dag møder magikeren Aisha. Aisha bringer Kane ind i sin egen verden. Det er en parallelverden med både elvere, mennesker, dværge og syv guder, der i fred lever side om side. Men den onde Siron har forstyrret freden og lukket de syv synder ind i den idylliske verden. Heldigvis (og meget traditionelt) er Kane udvalgt i en profeti til at redde hele verdenen, og han tager gladelig i mod udfordringen.

Det er en af de der bøger, der på alle måder splitter mit sind. Potentialet er kæmpe stort. Både plottet og sproget er fantastisk. Men de første 100 sider er svære at komme igennem grundet de meget fortællende dialoger mellem Kane og Aisha, og hvis jeg ikke havde fået fortalt, at den var værd at læse færdig, er jeg ikke sikker på, at jeg var kommet igennem den. Samtidig er slutningen fantastisk og original, hvilket til fulde gør det værd at bladre igennem de første 100 sider. Det var faktisk som om, man fulgte Katja Bergers udvikling som forfatter igennem bogen. Og det var en god udvikling, der så absolut gjorde min modstand i starten til skamme. Jeg glæder mig meget til at læse hendes efterfølgende serie om Døden.

Kane fungerer rigtig godt for mig. Han er nørdet på den gode måde – Han er nemlig ikke pinligt berørt over det. Han hviler i sig selv, og er nem at relatere til. Jeg heppede hele vejen på ham uden, at han blev endimensionel og kedelig. Aisha er dog en smule kedelig. Jeg håber, at der kommer mere fut i hende i bog to J

Forsiden er ok. Men den skiller sig ikke ud. En dygtig forsideillustrator fortalte mig en gang, at en god hovedregel altid var, at hovedkaraktererne ikke måtte kigge direkte ud på læseren. Han forklarede mig, at det skyldtes, at en læser altid ønsker selv at danne et billede af karakteren inde i eget hoved, og man derfor tager oplevelsen fra læseren ved at give ansigterne, inden de har åbnet bogen. Men ellers kan jeg rigtig godt lide farverne, der giver den helt rigtige stemning.

Som jeg skrev før har De Syv Synder delt mit sind. På den ene side er den triviel, men samtidig sidder jeg med en fornemmelse af, at jeg helt sikkert skal have fat i efterfølgeren, som eftersigende er på vej. Og det er for mig være et kvalitetsstempel, og derfor får De Syv Synder 4 fjer for en rigtig god debutroman af Katja Berger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *