Ellekongen

Wow en fantastisk bog! Signe Fahl bringer 1700-tallets overtro og myter ind i en moderne historisk roman, hvor alt fra malkerutiner og mosekoner bliver bragt til live. Ellekongen fangede mig fra første side.

Jeg er vild med sammensmeltning af to af de bedste genrer: Fantasy og historie. Det er uhyre sjældent, at finde en historisk roman, der både er læselig for den nutidige læser men også fanger datidens stemning og morale. Ofte bærer historiske romaner præg af forfatterens nutidige verdensopfattelse og samvittighed. Men det er ikke tilfældet i Ellekongen, hvor forfatteren Signe Fahl levendegør historien i sublim stil.

Ellekongen er det, jeg vil kalde stille fantasy, hvor jeg forestiller mig, at den beskrevne overtro i bogen var fantasy for 1700-tallets menneske. Derfor favner den om et større publikum end den almindelige fantasybog. Den kan både læses af teenagepigen, og den ældre herre, der interesserer sig for historie.

Karakteren Daniel er super attraktiv og spændende, men samtidig virkelig egoistisk og er egentlig skyld i utrolig mange grumme skæbner. Alligevel er det lige før, at jeg forelsker mig i ham sammen med Karen.

Jeg er også meget tiltrukket af forsiden. Den skiller sig ud fra nutidens trends med fotos eller computerredigerede forsider, der efterhånden alle ligner hinanden. Samtidig fanger forsiden bogens præmis og er med til at trække læseren ind i ellekongens tågespind.

Hvis jeg skal sætte en finger på noget, så kunne de første 100 sider godt være kortet ned til 90. Der er bare et tidspunkt, hvor Karen har malket nok køer. På den anden side er dette også med til at sætte 1700-talsstemningen.

Ellekongen er den første bog i serien Tågespind, hvor nummer to forhåbentligt udkommer i 2018. Det føles dog som en bog, hvor alle skæbner så vidt vides er afsluttede. Der er ingen cliffhangers eller ubesvarede spørgsmål, der får læseren til at tælle dage ned til toerens udgivelsesdato. Der er dog ingen tvivl om, at jeg SKAL læse toerne. Det var en dejlig og enestående bog, som jeg til fulde nød at læse.

Det er sjældent, at jeg læser en bog, hvor jeg til sidst lukker den uden at være faldet over en eneste slåfejl. Ellekongen bærer præg af et fantastisk sprog og en grundig historisk research, og jeg ville aldrig have gættet, at det var Signe Fahls debutroman. Samtidig er det også sjældent, at en slutning snyder mig så meget. Jeg havde ikke regnet med det twist bogen tager til sidst. Og jeg elskede det!

Ellekongen er en fantastisk bog, som skal læses og bør anvendes i historieundervisning som et kulturhistorisk indspark!

 

Titel: Ellekongen

Serie: Tågespind #1

Forfatter: Signe Fahl

Antal Sider: 402

Udgivelsesår: 2017

Originalsprog: Dansk

Forlag: Ulven og Uglen

Antal fjer: 5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *