Elleskudt af Signe Fahl

Elleskudt

 

Signe Fahl har gjort det igen!

I Elleskudt, som er anden del af Tågespindsserien, formår hun endnu engang på fornemste vis at forene sagn, folketro og bondehistorie til en fantasyroman.

Det er ingen hemmelighed, at jeg var svært begejstret af Ellekongen, som jeg synes skiller sig meget ud fra alt andet dansk litteratur, der dominerer fantasymarkedet. Jeg satte dog spørgsmålstegn ved, om historien var helt afsluttet allerede i bog et, og om plottet dermed kunne bære en toer? Men heldigvis tager jeg ofte fejl.

Elleskudt starter, hvor vi slap i Ellekongen. Karen har taget sit valg og ofret sin sjæl for Daniels. I skoven bliver hun forenet med Ellekongen, ikke som Ellepige, der forsvinder i tågen, men i stedet som samme væsen af kød og blod som Daniel. Hovedfortællingen foregår stadig i 1800 tallet, og med sit fine sprog formår Signe Fahl at fange samtidsstemningen.

I Ellekongen er det Karens fortælling vi følger, men i Elleskudt drejer fortællingen og bliver en historie, der omhandler Daniel. Dette er fedt, da vi derfor trækkes helt tilbage til stenalderen, og grunden til, at han blev forvandlet. Ligeledes følger vi Daniel/Gislis livsvarige fjende, som er en ildvætte. Ild og tåge fungerer selvfølgelig ikke godt sammen, og bogen bliver derfor præget mere at spænding, hvilket på alle måder klæder både bogen men også serien Tågespind.

Mikkel, som jeg troede var forsvundet ud af historien efter Ellekongen, kommer tilbage i Elleskudt og fungerer som bogens satiriske element. Han har en stædig tro på kristendommen og går rundt i en dis af selvfornægtelse, og han bliver hurtigt min yndlingskarakter.

Jeg elsker det twist, der kommer til sidst, hvor magtbalancen mellem kæresteparret i allerhøjeste grad bliver vendt op og ned. Modsat Ellekongen er slutningen i Elleskudt bestemt ikke lukket, og lægger op til bog tre, som jeg ikke kan vente med at læse! Så kom hurtigt til tasterne igen, kære Signe!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *