Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand

Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand af Helle Helle er efterhånden en gammel sag fra 2002. Alligevel kunne jeg ikke lade være at hive den ned fra bibliotekets hylde og putte den i min taske, da jeg den anden dag spankulerede forbi den.

Forsiden fangede mig bestemt ikke. Den var kedelig og grå, men alligevel fik jeg sådan lyst til at skud med Helle Helle. Ingen leger med dialogen og skriver mellem linjerne som hende. Og jeg blev bestemt ikke skuffet, da jeg læste Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand, der følger hovedpersonen Susanne, der er køkkenassistent og senere rengøringsdame. Hun lever sit trivielle liv uden de store drømme med sin mand Kim, der drømmer om at skrive en roman. Efter noget tid flytter Susannes gravide veninde ind efter mandens utroskab. Det skaber spændinger og irritation hos i særdeleshed hos Susanne.

Jeg er vild med den måde Helle Helle behandler Kims liv og selvopfattelse som forfatter. Hun udstiller sit eget erhverv ved at lade ham repræsentere alle de fordomme, man kan have om den deprimerede kunstner. Jeg bliver dog til tider irriteret over Susannes ”udvikling”. Den forandring der sker med hende, virker nemlig ikke naturlig. Det er, som om hun bare lige pludselig er en anden. Det virker ikke helt pålideligt for mig.

Handlingen vil jeg ikke kommentere på, fordi Helle Helles bøger ikke er til for at skabe suspense og overraske læseren med en hæsblæsende handling. Essensen i hendes bøger er at fortælle handlinger mellem linjerne og fremhæve det, der ikke er umildbart for læseren. Og det lykkedes til fulde i Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand. Hvem kan vise irritationen ved toiletpapirsrullen, der ruller, bedre end Helle Helle?

Alt i alt er jeg glad for bogen og kan stærkt anbefale den. Men afslutningen skuffer mig dog for meget. Den er ALT for lykkelig og hollywoodagtig. Meget lidt i stil med Helle Helles forfatterånd. Derfor sniger den sig kun op på 3 fjer.

 

Titel: Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand

Forfatter: Helle Helle

Antal sider: 167

Udgivelsesår: 2002

Originalsprog: Dansk

ISBN 87-568-1696-0

Forlag: Samleren

Antal fjer: 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *