Grænsen til Trafallas del 1 – Den halves arv

Plottet og præmissen for Grænsen til Trafallas af Julie M. Day er fantastisk. Man fortrylles hurtigt af den fantasyverden, som Day har bygget op, der er fuld af elvere og fungerer ud fra sine egne livsbetingelser og ikke Tolkiens. Og hvis man var Team-Edward Twillightfan vil man uden tvivl elske den romance, der præger bogen.

Vi følger Grace, der tror, at hun er en helt almindelig pige, der arbejder i en boghandel. Men da hun finder en mystisk skriftrulle ændrer hendes liv sig, og hun bringes til Trafallas. Her kommer hun hurtigt i de forkertes hænder, men møder også sit livs kærlighed og bliver befriet.

Ingen personer i bogen er sort-hvide, hvilket gør bogen moderne og befriende at læse. Jeg er vild med nogle af sidekaraktererne, som fint hjælper plottet videre. Men Graces evige klynken fungerer ikke altid. Hun fortæller i starten, at hun er ensom og ikke har nogle venner. Og ærligt talt det kan jeg sådan set godt forstå. Hvis hun ikke stjæler fra sin chef eller er klar til at ofre hele menneskehedens frihed for sin kæreste, er hun også ganske kold overfor, at hendes kæreste er en lejemorder, der fra tid til anden dræber uskyldige uden den mindste skyldfølelse. Hun svarer blot ”Sket er sket!”

Samtidig var det også svært at fastholde koncentrationen de første 150 sider, som er præget af TELL – dont show. Der bliver fx brugt en side på at forklare, hvor klodset Grace er uden, at der (så vidt vides) er noget tidspunkt i bogen, hvor hun gør noget klodset. Det, der irriterer mig nok mest, at disse aspekter desværre påvirker et spændende plot.

Bogen er skrevet med en jeg-fortæller, hvilket er atypisk for en fantasybog. Men jeg er vild med det, og det fungerer. Day er dygtig til at kreere suspence og cliffhangers, hvilket er det der konstant fik mig til at læse videre.

Atmosfæren i bogen er behagelig og meget rolig – til tider lidt for rolig. Bogens set-up er godt, og romancen bragte mig hele tiden tilbage til Twilight-sagaens højtid. Forsiden er fantastisk og skiller sig ud! Den tiltrækker øjet.

Grænsen til Trafallas var virkelig svær at bedømme. Den splittede mig på mange måder. Men selvom der var forstyrrende aspekter, må jeg jo indrømme, at jeg hele tiden havde brug for at bladre til næste side, og at jeg sidder og tæller ned til, at Grænsen til Trafallas del 2 udkommer den 17. August hos forlaget Leatherbound. Jeg giver den 4 fjer, men jeg kan kun anbefale, at man selv læser bogen og bedømmer den.

 

Titel: Grænsen til Trafallas del 1 – Den halves arv

Serie: Grænsen til Trafallas

Forfatter: Julie M. Day

Antal sider: 466

Udgivelsesår: 2017

Originalsprog: Dansk

ISBN-13:9788793525382

Forlag: Skriveforlaget

Antal fjer: 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *