Maria

Historiker, bibliotekar, formidler, anmelder, katteejer, klatreentusiast, løber og rollespiller.

Uddannet cand. mag. i historie og engelsk fra Aarhus Universitet og har siden da lavet flere forskellige ting. Jeg har arbejdet i i Levende Museum i Den Gamle By som studiejob (hvilket jeg elskede), været faglig mentor for andre universitetsstuderende, underviser på gymnasier igennem Det Rullende Universitet, arbejdet som elevcoach ved Campus Vejle Handelsgymnasium, været slotsvært på Kronborg Slot og arbejdet som børne- og ungebibliotekar, kulturformidler og eventafholder på Odense Hovedbibliotek. På biblioteket har jeg afholdt flere events, er blevet uddannet shared reading læseguide og moderator på talks og har været vært på forfattertalks med eksempelvis Kristina Aamand, Malene Sølvsten og Tomas Lagermand Lundme. Jeg har virkelig fået lov til at få min litteraturnørderi op i gear i min tid som bibliotekar!

Pr. 1. oktober 2018 er jeg nystartet ph.d.-studerende og skal forske i trolddomsprocessernes ophør 1660-1730 i et samarbejde mellem SDU i odense og Sydvestjyske Museer. I 2020 skal der åbne et Heksemuseum i Ribe, som jeg skal være med til at lave forskning til!

Jeg bor i Odense med min mand og renoverer et fint gammelt byhus fra 1883. Det tager tid og tålmodighed, men det er godt på vej til at blive et ægte hjem! Sammen med os bor den grå hunkat Katnis Everdeen og de to frække næsten-voksne hankillingebrødre Merry og Pippin.

Når jeg ikke renoverer hus, så løber jeg (sidste år løb jeg mit første marathon!) og boulder i Odense Boulders. Det er virkelig sjovt at klatre og så har det gjort underværker for min ellers kronisk-latente seneskedehindebetændelse. Og så bruger jeg masser af tid på at spille rollespil!