Nøgen hukommelse

FORFATTER: Lars Bjerregaard Jessen

FORLAG: Skriveforlaget
 
 
GENRE: Roman
 
 
SIDEANTAL: 295
 
 
UDGIVET: 2016
 
 
ISBN :978-87-93308-98-5
 
 
UDGAVE: 1. udgave, 1. oplag
 

 

 

 

Anmeldelse af Nøgen hukommelse

Nøgen Hukommelse af Lars Bjerregaard Jessen kaster læseren ud i en moderne fortælling om danske Emil, der mister noget af sin hukommelse efter et halvmaraton i Florida. Bogen er både velskrevet og griber fat i nogle af de helt centrale temaer omkring mandligidentitet i den moderne verden efter kvinderne overtag.

Setting er Florida og Lars Bjerregaard bringer igennem sit flotte sprog læseren ind i både sumpene, sportskulturen og de varme boligkvarterer. Jeg fik flere gange følelsen af rent faktisk af befinde mig derover, hvilket var et dejligt afbræk fra det danske klima!

Hovedpersonen Emil er en tiltrækkende karakter, der har kant, og Lars Bjerregaard Jessen bringer læseren ind i Emils kamp for at finde ud af, hvordan han mødte sin kone.

Uheldigvis bliver dette en smule plotløst og kun fortalt igennem utallige sexscener, som til sidst bliver meget fristende at bladre henover. Det ville have været unikt, hvis de store identitets spørgsmål i stedet fyldte, og sexscener blev til sprøde input, der formede fortællingen. Plottet er derfor til tider en smule kedeligt, og konceptet skabte større forventninger, der ikke blev indfriet. Ikke desto mindre kan jeg afsløre, at Lars Bjerregaard gør op med dette problem i 2éren Nøgen Hjemkomst, der både har det fænomenale sprog og fortællingen. 

Jeg er 100 % grebet af forsiden. Den spiller, og symboliserer klart temaet i Nøgen hukommelse. Dertil drager den også læseren til at gribe om bogen og starte med at læse.

Alt i alt sad jeg med en blandet følelse, da jeg lukkede bogen. Jeg nød sproget og vores hovedperson, men til tider kedede jeg mig og savnede drama. Men alligevel havde jeg stadig lyst til at læse efterfølgeren Nøgen Hjemkomst, og derfor får Nøgen Hukommelse af Lars Bjerregaard flotte 3 fjer. Jeg vil tilføje, at forfatteren har et kæmpe potentiale, og jeg glæder mig til at læse mere fra ham.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *