Skaberens våben: Mørkets sangfugl

Anmeldereksemplar tilsendt af DreamLitt

Titel: Mørkets sangfugl

Forfatter: Marie-Louise Rønning

Antal sider: 422

Udgivelsesår: 2018

Sprog: Dansk

Originalsprog: Dansk

Forlag: DreamLitt

Antal fjer: 4

Uden kærlighed er Lyset blot en anden form for Mørke.

Hillerøds svar på Buffy Summers aka Victoria Engelbrandt fortsætter i samme hårdtslående evil-vampires-be-gone-stil her i bind 2 af Skaberens våben. Du kan se frem til at blive hevet med i en episk paranormal fortælling om magi, romantiske hævntogter, kampen mellem de overnaturlige racer, usikre alliancer og masser af caffe lattes!

Matthew og Victoria, det stormende par, har endelig fundet sammen, men det er ikke uden komplikationer. Matthews opdukken i Victorias liv har nemlig også betydet, at mange hemmeligheder, som har været holdt skjult for hende, siden hun var spæd, dukker op. Victoria kæmper en kamp med sig selv og med at finde fodfæste i sin nye identitet, og det samme gør Matthew. Begge er de arvinger til stor magt og en plads i det mystiske Rådet, hvis de formår at sætte sig igennem, men først skal de finde en måde, hvorpå de kan dræbe Den Sorte Heks. Problemet er bare, at i takt med, at de finder ud af mere om deres eget ophav, Rådet og Den Sorte Heks, jo mindre ved de, hvem som er ven og hvem som er fjende.

Jeg synes, at mange af karaktererne bliver gjort utrolig meget mere spændende her i 2eren! Matthews bror Will, som jeg mest bare syntes fyldte i 1eren, er faktisk en af mine yndlingsnarrativer i bog to. Bevares, han er stadig komplet øretæveindbydende, og utrolig stereotypt en drengerøv, men han begynder at få dybde. Man begynder både at forstå ham og sympatisere utrolig meget med, hvorfor han gør og siger, som han gør. Faktisk, så er han væsentlig højere på min favoritskala end Matthew er (Matthew, det er ikke dig, det er mig! Du er virkelig bare ikke min type…), men det sagt, så vinder Matthew meget stille på mig. Der er stadig lidt for meget lidende Edwardtype over ham (og så er det jo også sigende, at jeg altid heppede på Spike og ikke Angel i Buffy), men han begynder at være mindre irriterende  eller også er jeg bare ved at vende mig til ham 😉 Personligt, så kan jeg dog godt lide, at jeg ikke nødvendigvis holder af karaktererne fra start. Særligt hvis de så viser sig at havde flere facetter og mere dybder, så jeg nærmest bliver tvunget til at kunne lide dem lidt mere. Sådan er det jo også af og til i den fysiske verden. Det er ikke altid love at first sight.

Jeg kan godt lide, at forfatteren ikke er bange for at dræbe sine karakterer. Det er ikke ren R.R. Martin, men der ryger nogle stykker i svinget, når de får rodet sig ud i grumme situationer. Igen, mine associationer til Buffy er stadig tilstedeværende. Jeg kan godt lide, at dumme handlinger får følger og at en karakter ikke er sikker, bare fordi læseren er blevet introduceret til den som værende sympatisk – eller usympatisk, dem ryger der bestemt også en del af.

Uden at røbe for meget for folk, der endnu ikke har læst bog 1, så kan jeg virkelig også godt lide bogens take på svære emner såsom voldtægt. En af bogens karakterer har en traumatisk oplevelse med i bagagen, og selvom det tydeligt er noget, som påvirker hende og har efterladt dybe mentale ar, så er hun ikke et hjælpeløst offer. Hun handler. Hendes storyline er virkelig interessant og jeg håber på, at bog 3 vil udforske karakteren mere og lade hende få yderligere agency over sit eget liv.

Der er mange løse tråde i slutningen af bogen, men det virker som om, at de er bevidst tiltænkt og at serien lægger op til den helt store samling af løse ender og storylines i den afsluttende bog 3 (som jeg krydser fingre for udkommer næste år!). Hvis trillogien fortsætte samme stil og gode sans for dramatik og storytelling i den afsluttende bog, så er jeg ret sikker på, at den kommer til at gå rent hjem med fem fjer og et brag af en aha-oplevelse. Jeg glæder mig i hvert fald utrolig meget – og håber på, at Hillerød ikke lider samme skæbne som Sunnydale!

Anmeldt af Maria

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *